Aalborg Efterskole Outdoor 3277

Rejser

Spørg dine forældre, hvad de lærte i fysik i 9. klasse, og du vil formodentlig ikke få meget at vide, men spørger du, hvor de var på deres skolerejser, så skal du bare høre!

Kom tæt på verden

Rejser er en vigtig del af dannelsen på Aalborg Efterskole. Fælles oplevelser udenfor ens vante rammer, giver mulighed for at ’bonde’ med hinanden på en helt særlig måde. Du vil opleve at komme tættere på dine kammerater, men også på dine lærere. I mødet med andre kulturer, bliver der mulighed for at stille spørgsmålstegn ved sin egen kultur – sine egne normer, traditioner og tankegang. Vi tror på, at det er vigtigt at opleve mere af den verden vi lever i – og hvilken bedre måde, end at tage rundt og se på den med egne øjne?

Introtur

Kort efter skolestart vil hele skolen tage på kano/kajaktur, hvor vi lærer vores nye venner ordentligt at kende. Vi kommer jo alle fra både øst, vest, nord og syd, og derfor er det vigtigt at vi lige får set hinanden an og lært lidt mere om hinanden. Introturen er en super god måde at blive rystet sammen på, hvor vi rigtig kan knytte bånd over solnedgange og myggestik. Nogle gange bytter vi efterskole med nogle andre, så vi kan lære hinanden at kende udenfor vores egne rammer. 

Familiegruppetur

Når mørket har sænket sig over landet, og der stadig er langt til jul, vil hele skolen tage på gruppetur. Her er det personlig udvikling der står i højsædet, samtidig med at der skabes endnu kraftigere bånd i din lille efterskolefamilie. Du kommer til at lave mad, spise og sove sammen med din familiegruppe. Turen går til et luksusbadeland, hvor vi bor i sommerhuse rundt om badelandet. Udover at vi lærer os selv bedre at kende, ud fra overskriften ”Hvem er jeg?”, så bruger vi selvfølgelig en del tid i badelandet, hvor det eneste obligatoriske punkt er at give sine lærere buksevand.

8 + 9 klasses tur: EU

Mens vejret i Danmark stadig er noget møg, så kører vi sydpå på jagt efter lysere dage. 8. og 9. klasserne kører til en Europæisk storby. Destinationen er endnu ikke fastlagt, men vi har før været i Barcelona og Berlin, så nu leder vi efter den næste europæiske storby der begynder med ’B’. Turen byder på både natur og kultur, og er garanteret at kaste både sjove og tankevækkende oplevelser af sig.

10 klasses tur: USA

Lige inden påske, tager 10. klasserne til USA. Her vil vi både opleve fremmede kulturer, men vi vil også blive udfordret og række ud og hjælpe i de samfund hvor vi kommer frem. Vi kommer vidt omkring fra San Fancisco til Lake Tahoe, og videre til Californien og Nevada, hvor vi bor hos private værtsfamilier. Vi skal opleve en masse amerikansk kultur, og skal selvfølgelig prøve at skyde med nogle ordentlige guns, vej af et casino og opleve USA's guldgraver era.

Fælles udlandstur

Mellem de mundtlige og skriftlige prøver tager alle på efterskolen på en fælles udlandstur. Hele skolen drager afsted sammen, og det bliver en tur uden lige. Turen kommer til at indeholde alle de vigtige ’tur’-ord – natur, kultur, vandretur og vandtemperatur. Destinationen er endnu ikke fastlagt, men gerne et sted, hvor der bliver talt engelsk. Det bliver en fantastisk rejse for os som skolehold, og sender dig afsted fra efterskolen med gode minder og stærke venskaber.

Linjefagsture

I de allersidste dage inden vi siger farvel, og går på sommerferie, tager alle linjefagene på tur. Hvor du skal hen, og hvad du skal lave, afhænger af hvilken linje du er på. Ridelinjen tager på ridetur med overnatning, Golflinjen skal på et lækkert golf-resort, E-sportlinjen skal ud af huset til et svedigt LAN party og Outdoorlinjen overnatter måske i hængekøjer i naturen. Glæd dig til et par dages fordybelse og hygge med dine venner på dit linjefag.