Aalborg Efterskole Boyzone 3875 (1)

Valgfag

Læs om alle vores spændende valgfag samt forskellen mellem linjefag og valgfag under siden her. 

Linjefag & valgfag

Hos os har du både linjefag og valgfag – men hvad er egentlig forskellen?

På vores linjefag bruger du to hele eftermiddage om ugen, og får herved virkelig mulighed for at fordybe og dygtiggøre dig. Uanset om det er Outdoor, Golf, Ridning eller E-sport, giver den gode tid mulighed for øvelse, personlig feedback fra undervisere og afprøvning af diverse teknikker.

Vores valgfag er fag der giver dig mulighed for at fylde dine eftermiddage og aftner med aktiviteter, der passer netop til dig. Du har valgfag mellem 2-4 lektioner om ugen (hver lektion er 45 minutter), og du kan i princippet vælge lige så mange valgfag som du har lyst til – så længe de ikke ligger oveni hinanden. Det afhænger kun af dig og hvor mange interesser du har. Vi har dygtige og passionerede undervisere, og selvom de intet har imod at undervise kun en lille flok, skal der selvfølgelig være nogle elever tilmeldt til faget, før det bliver oprettet.

Aalborg Efterskole Tegning 3988

Valgfag

Hardball

Er du klar til action og adrenalin i særklasse? Vores Hardball valgfag er ligesom at dumpe ned i et spil Counterstrike live – bare uden at dø. Vi inddeles i hold, og kæmper mod hinanden i forskellige scenarier, som fx gidseltagning. Kampene kæmpes på flere forskellige baner, og vi har mulighed for både skov, bunker og bykamp. Derudover har vi også træning, hvor vi øver os i at skyde statiske mål på tid. Hardball er for alle der har lyst, også selvom du ikke har prøvet det før. Hvis du har eget våben, er du meget velkommen til at tage det med, ellers er det også muligt at låne af skolen. Når våbnene ikke er i brug, er de forsvarligt låst inde i skolens våbenskab.

Den store bagedyst

Har du set alle afsnit af Den Store Bagedyst i fjernsynet, og længes du efter selv at få lov til at lave en spejlblank glace og det perfekte snit? Eller vil du bare gerne kunne angribe en brød- eller kageopskrift uden panik? I valgfaget Den Store Bagedyst tackler vi både basis, almindeligt og finere bagværk. Vi sørger for at lære om de forskellige ingredienser, hvad de hver især kan bidrage med og hvordan de kan bruges. Vi udfordrer og udvikler vores bage-kundskaber - og vi gør det med rigeligt smør.

Kok amok

Kunne du tænke dig at lave en bearnaisesauce fra bunden? Ser du en fremtid som kok, eller er du bare vild med mad? Til Kok Amok mødes vi og lærer råvarerne at kende, og kaster os ud i alle mulige opskrifter og teknikker. Vores køkkenchef varetager undervisningen, og er åben overfor forslag, så det er nu du skal slå til, hvis du altid har drømt om at tilberede en strudsebøf. Vi ses i køkkenet!

Boyzone

Hygge er i højsædet, når drengene mødes! Boyzones aktiviteter er lige så varierede og mangfoldige som dets medlemmer, og der er plads til både leg, konkurrencer, udfordringer og meget, meget mere. Vil du vide hvad det er? Så bliver du nok nødt til at joine os.

Girl stuff

Pigerne på Aalborg Efterskole kan lidt af hvert, og det ser man klart til Girl Stuff. Her er der plads til alle, og indholdet kan være lige fra snakke om de svære ting i livet til filmhygge til militær forhindringsbane. Nysgerrig? Det kan vi godt forstå! Kom og hæng ud, og bliv én af pigerne.

Fodbold

Hvis du elsker at komme ud og spille lidt bold med vennerne, så er Fodbold valgfaget for dig. Her mødes vi og spiller kampe mod hinanden, for at se hvem der har håneretten den næste uge. Der er plads til alle, både nybegyndere og øvede. Vores trænere sørger selvfølgelig for udfordrende øvelser, men allermest gælder det om at mødes og hygge sammen på banen. Hvis du har større ambitioner med dit fodboldspil, er det muligt at træne og spille kampe med HFS (hals fodboldklub) som har U14 og U16 drengehold. 

Keramik

Kan du lide at fordybe dig og skabe noget med dine hænder? Så er Keramik valgfaget noget for dig! Her får du lov til at prøve kræfter med keramikkens verden, når vi skal dreje, modellere og glasere ler. Der bliver rig mulighed for at lave vaser, skåle eller hvad du ellers kan finde på – og kan få til at fungere. Skolen stiller det hele til rådighed – ler, ovn og skiver, du skal blot møde op med nysgerrighed, gå-på-mod og idéer til dit næste projekt.

Lovsang

Lovsang er for dem, der allerede kan synge eller spille på et instrument. Det er centreret omkring vores ugentligt ”Tid til Gud” (TPG) møder, hvor en del af mødet er lovsang – at synge til og om Gud. Vi bruger tid på at vælge sange sammen, og øver og dygtiggør os inden vi leder lovsangen til TPG. Der er også mulighed for at være med til at udvikle vores multimedie i forbindelse med dette.

Sammenspil

Tag dit instrument under armen, når du starter på AAE. Til Sammenspil spiller vi sammen – deraf navnet. Faget er for alle der gerne vil spille/synge, uanset niveau. Vi øver os i at finde en god lyd sammen, og derfor skal du også lyst til at øve selv i din fritid, udover det vi øver sammen. Vi finder sange sammen, både elever og lærer, og når vi får mulighed for det laver vi gerne show for resten af skolen/forældre/hestene udenfor på marken.

Tegning

Valgfaget Tegning er for alle niveauer – både dem, der kun kan tegne tændstikmænd, for dem, der allerede har udgivet deres første tegneserie, og for alle derimellem. Det eneste krav er, at du gerne vil øve dig i at tegne. Valgfaget ligger i de sene eftermiddagstimer, så derfor er formen relativt løs. Det kan være en god mulighed for at få lidt ro i hovedet efter en lang dag, og duv il selvfølgelig kunne få sparring af vores passionerede underviser. Man opmuntres til at tage egne projekter med, hvad enten det er papir og blyant eller digitalt. Kom og hyg med os!

Fitness

Mangler du motivation til din træning, eller har du bare svært ved at overskue hvor du skal starte? Her mødes vi og træner sammen. Alle kan være med! Vi tager udgangspunkt i øvelser som alle kan lave, og har mulighed for at lægge træningsprogrammer så vi bliver bedre – sammen.